ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΙΤΑ

20
Preparation Time
1 ώρα
Waiting Time
6
Portions
1
Difficulty Level

Directions

Ανακατεύουμε το νερό, το γιαούρτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα για περίπου 10’ να ενεργοποιηθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μαλακή, ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Χωρίζουμε σε μπάλες, ανοίγουμε λεπτές πίτες και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, 1–2 λεπτά ανά πλευρά.

Chef: Νίκος Μυλωνάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 500 γρ. Αλεύρι για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 250 ml νερό
  • 70 γρ. γιαούρτι
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 2.5 γρ. μαγιά
  • 10 γρ. ζάχαρη

Equipment

  • Μπολ
  • Τηγάνι