Πολυσπορο ψωμι για τοστ

15΄
Preparation Time
2 ώρες
Waiting Time
2
Difficulty Level

Directions

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα αλεύρια με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε ώσπου να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε μία καλά λαδωμένη φόρμα. Τη διακοσμούμε με τους σπόρους της επιλογής μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για 40-50 λεπτά. Τέλος, ψήνουμε για 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 250 γρ. Μίγμα Πολύσπορο Κρήτης
  • 750 γρ. Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις
  • 15 γρ. Μαγιά ξηρή
  • 15 γρ. Αλάτι
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 500 γρ. Νερό

Equipment

  • Φόρμα
  • Λεκάνη