Παραδοσιακη Γαλλικη μπαγκετα

45΄
Preparation Time
17:00:00
Waiting Time
20
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Poolish: Φτιάχνουμε μία πολύ υγρή (κολλώδη) προ-ζύμη. Χρόνος ζύμωσης : 4 ώρες @ 24°C ή 15 ώρες @ 4°C.

Ζύμωμα: Ζύμωμα 4 λεπτά στην αργή & 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης : 260C τον χειμώνα, 240C το καλοκαίρι.

Ξεκούραση α΄:  45 λεπτά σε λεκάνη, σκεπασμένη η ζύμη.

Κόψιμο: 360 γρ.

Ξεκούραση β΄: 15 λεπτά.

Μορφοποίηση:  Ελαφριά μορφοποίηση σε μπαγκέτα (60 cm). Τοποθετούμε σε πανί κάνοντας πτυχές.

Ωρίμανση: 45 λεπτά εκτός στόφας σκεπασμένα με πανί.

Ψήσιμο: Ψήνουμε σε δυνατό τελαρωτό φούρνο (250°C) με ατμό, για 25 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ.

 

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • Poolish (προ-ζύμη)

  • 750 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 750 γρ. Νερό (χλιαρό)
  • 8 γρ. Μαγιά νωπή
  • Ζύμη

  • 2000 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 250 γρ, Μίγμα Μπαγκέτας
  • 1410 γρ. Νερό παγωμένο
  • 60 γρ. Αλάτι
  • 25 γρ. Μαγιά νωπή
  • 60 γρ. Βύνη Ξανθιά
  • 1500 γρ. Poolish

Equipment

  • Λεκάνη