Παραδοσιακη Γαλλικη μπαγκετα

25΄
Preparation Time
02:40
Waiting Time
1
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Ζύμωμα: 3 λεπτά στην αργή & 10 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης: 280C τον χειμώνα, 220C το καλοκαίρι. Ξεκούραση: 60 λεπτά σε λεκάνη, σκεπασμένη η ζύμη.

Κοπτοδιαιρέτης: 20 τμχ Χ 370 γρ.

Μορφοποίηση: Ελαφριά μορφοποίηση σε μπαγκέτα (60 cm).

Τοποθετούμε σε αλευρωμένο πανί κάνοντας «δίπλες».

Ωρίμανση: 1 ώρα περίπου εκτός στόφας σκεπασμένα με πανί.

Ψήσιμο: Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (2300C) με ατμό, για 40 λεπτά περίπου. Προς το τέλος ανοίγουμε τα τάμπερ. Για ψωμάκια σάντουιτς ακολουθούμε την ίδια συνταγή και αλλάζουμε την μορφοποίηση σύμφωνα με το σχήμα και το μέγεθος που επιθυμούμε.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 1150 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 1.700 γρ. Αλεύρι Κίτρινο Κατ. Μ
  • 1.550 γρ. νερό παγωμένο
  • 85 γρ. αλάτι
  • 35 γρ. μαγιά νωπή
  • 2800 γρ. Poolish (προ-ζύμη)

Equipment

  • Λεκάνη