ΝΤΟΝΑΤΣ

45'
Preparation Time
1:30 ώρα
Waiting Time
12
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά με λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι και τέλος το μαλακό βούτυρο. Ζυμώνουμε στο μίξερ μέχρι να έχουμε λεία, ελαστική ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκ., κόβουμε δαχτυλίδια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 30’. Τηγανίζουμε σε μέτριο λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα στραγγίζουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή γλασάρουμε κατά προτίμηση.

Chef: Νίκος Μυλωνάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 800 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 7.5 γρ. μαγιά
  • 345 γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 15 γρ. αλάτι
  • 165 γρ. βούτυρο

Equipment

  • Μπολ
  • Τηγάνι
  • Μίξερ