ΨΩΜΙ ΠΡΟΖΥΜΕΝΙΟ

30΄
Preparation Time
24 ώρες
Waiting Time
25
Portions
3
Difficulty Level
Directions
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, μέχρι να ενωθούν. Ζυμώνουμε για 5’ σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε για ακόμη 4’. Διπλώνουμε το ζυμάρι σταυρωτά (από έξω προς τα μέσα) και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30’. Επαναλαμβάνουμε τις διπλώσεις συνολικά τρεις φορές ανά 30 λεπτά. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε καλαθάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C. Ψήνουμε σε γάστρα σκεπασμένο για 17’ στους 250°C, έπειτα αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 17’ στους 220°C.
Chef: Νίκος Μυλωνάκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 350 γρ. Αλεύρι Βιολογικό για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 50 γρ. Αλεύρι Βιολογικό Δίκοκκο Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 150 γρ. προζύμι (ταϊσμένο)
- νερό
- 12 γρ. αλάτι
Equipment
- Μπολ
- Γάστρα
- Καλάθι
- Μίξερ