Συνταγές για το σπίτι
 
Ελιοκεφτέδες
 
  • ΥΛΙΚΑ
    500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
    40 γρ. μαγιά
    300-400 ml νερό
    250 γρ. ελιές ροδέλα
    50 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
    ¼  δυόσμο
    ¼  μάραθο
    Αλάτι, πιπέρι
    Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ για τηγάνισμα

    ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ

    Στραγγιστό Γιαούρτι Πλήρες Βέρο Κρητικό
    Λεμόνι
    Μάραθο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαγιά σε στο χλιαρό νερό, μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφικτός χυλός.
Ψιλοκόβουμε τις ελιές, την πιπεριά, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μια ώρα να ανέβει το μείγμα.
Με τη βοήθεια δυο βρεγμένων κουταλιών κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Για το ντιπ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα από το λεμόνι και το ψιλοκομμένο μάραθο.