Νέα

Παρουσιάστηκε το Σήμα για το Αλεύρι Ελληνικής Άλεσης

 

Ο φορέας επιθεώρησης & πιστοποίησης TÜV HELLAS και ο Σύνδεσμος Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου το πρώτο Σήμα για Άλευρα Ελληνικής Άλεσης που πιστοποιεί ότι τα προϊόντα που φέρουν τη συγκεκριμένη σήμανση επεξεργάζονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα.

Τη Συνέντευξη Τύπου τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, δηλώνοντας «Στην πρόθεση μας είναι και το κάνουμε ήδη, στην πιστοποίηση όλων αυτών των ποιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης και της βιολογικής γεωργίας, να αποκεντρώσουμε το σύστημα, έτσι ώστε στα πρότυπα που τίθενται απλά να ελέγχουμε σε τι βαθμό οι ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν αυτού του είδους τις πιστοποιήσεις και τις βεβαιώσεις, να τηρούν τους κανόνες. Να μη λένε ότι "βάζω τη σφραγίδα ότι αυτό είναι ένα πραγματικά βιολογικό προϊόν και παρήχθη με τον τρόπο αυτό" και στην πραγματικότητα να μην είναι. Έτσι ακυρώνονται τα πιστοποιητικά ποιότητας. Χαίρομαι βέβαια που στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα πολύ αξιόπιστο διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα που δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι γίνονται τέτοιου είδους πράγματα. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι ήμαστε από την ίδια πλευρά αυτής της προσπάθειας, πρέπει να υπάρξουν συνέργειες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα».

Δήλωση Αλέξανδρου Μαρκαντωνάκη, Προέδρου Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος
«Η εφαρμογή του Σήματος για τα Άλευρα Ελληνικής Άλεσης αποτελεί μια καινοτόμο ενέργεια που ενισχύει το δικαίωμα της Ελληνικής αλευροβιομηχανίας να είναι ανταγωνιστική, προωθώντας παράλληλα την ευθύνη της για την ασφάλεια των τροφίμων, τη διατροφή και την υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ είναι ένας από τους πρώτους ελληνικούς μύλους που πιστοποιήθηκαν από την TÜV HELLAS για την παραγωγή αλεύρων ελληνικής άλεσης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδος.